Omväxlande arbete som servicetekniker på SlangExpress

Hydroscands mobila slangservice, SlangExpress, växer kraftigt i Sverige. Våra servicebussar rullar idag över hela landet och bemannas av våra servicetekniker som varje dag ger det lilla extra för att hjälpa våra kunder ute i fält. Ett spännande, omväxlande och utmanande jobb – i alla fall om du frågar serviceteknikern Daniel.

 

Daniel arbetar som servicetekniker för SlangExpress i Göteborg. Precis som i Stockholm finns där ett flertal servicebussar som bemannas av Daniel och hans fyra kollegor.

 

När vi frågar Daniel hur en typisk dag kan se ut i hans jobb, skrattar han och menar att ingen dag är den andra lik, även om det såklart finns en röd tråd. Han betonar även att det är just omväxlingen i serviceteknikeryrket som gör det till ett så roligt jobb.

Vi servicetekniker får byta och laga slangar på alltifrån hjullastare, kranbilar och lastbilar till hissar, karuseller och skidliftar.

 

”Jag gillar friheten med jobbet och framförallt så tycker jag om variationen i arbetet”, säger Daniel.

 

De varierande arbetsuppgifterna gör också att rollen kan vara svår att beskriva kortfattat, menar Daniel. ”När någon frågar vad jag jobbar med brukar jag säga att jag lagar läckage, eftersom det inte alltid gäller slangar. Det kan även vara på cylindrar och rör, och även att vi utför montage på nya maskiner, vilket vi gör en hel del i Göteborg”.

 

Han berättar även att slangar finns nästan överallt, så variationen av maskiner som kan få slangbrott är oändlig.

 

”Vi servicetekniker får byta och laga slangar på alltifrån hjullastare, kranbilar och lastbilar till hissar, karuseller och skidliftar”, säger han och skrattar.

 

Det finns såklart även en del utmaningar i rollen som servicetekniker och lösningen på kundernas problem är inte alltid självklar.

 

 

 

”Det kan vara så att jag får ett jobb som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Jag kanske inte kan följa slangen hela vägen och se var den tar vägen eller kanske inte kan komma åt kopplingen. I dessa fall ringer jag runt till mina kollegor och kan då ofta få hjälp av dem. I värsta fall får jag börja demontera större delar av maskinen för att kunna se problemet och hitta en lösning”, menar Daniel.

 

 

Daniel, servicetekniker

Daniel, Servicetekniker

 

Daniel berättar att trots att han oftast är ensam när han arbetar ute på fältet, så känner han alltid att han har kollegornas stöd. Han upplever att han kan räkna med såväl sina kollegor i SlangExpress-teamet, som de som arbetar i butikerna i Göteborg. De hjälper gärna till om han exempelvis behöver få snabb hjälp för att få tag i något till en kund som står illa till.

 

Slangexpress arbete i fält

Det är inte bara Daniel som tycker att SlangExpress-jobbet är spännande. Hydroscands följare i sociala medier uppskattar verkligen att få se bilder från olika jobb med olika maskiner och fordon.

 

”Det är kul att dela med sig av bilder från olika uppdrag och se att våra kunder är inne och gillar eller kommenterar bilder när vi är ute och hjälper dem på fältet. Det är också ett utmärkt sätt att visa våra kunder vad vi på SlangExpress kan hjälpa till med”, menar Daniel.

 

Daniel har arbetat som servicetekniker under några år nu, vilket har resulterat i att han har fått ytterligare ansvar i Göteborgsregionen.

 

”Jag är oftast den som lär upp nya servicetekniker och tränar dem innan de ska ut och jobba på egen hand”, berättar Daniel och säger att han även har fått fler uppgifter som handlar om att samordna arbetet för att stötta arbetsledaren i Göteborg.

 

Det finns ingen tvekan om att Daniel rekommenderar jobbet som servicetekniker på Hydroscand till andra, förutsatt att du har de egenskaper som krävs för att trivas i rollen.

 

 

”Jag tror att det viktigaste är att du har ett tekniskt intresse, tycker om att köra bil, vill ha omväxlande arbetsuppgifter och tycker om att utmanas i ditt jobb. Jag rekommenderar alla som känner igen sig i dessa egenskaper att prova rollen som servicetekniker”, säger Daniel.

 

Han tycker också att Hydroscand känns som en trygg arbetsgivare. ”Dessutom känns det bra att Hydroscand satsar på säkerhet och utbildar alla servicetekniker i ett flertal olika säkerhetsutbildningar – både för vår egen skull och för kundernas skull”, avslutar Daniel.

SlangExpress-buss på väg mot nya uppdrag.

© Hydroscand 2021 - All rights reserved